Press Release 2 : 12.10.2017-Delhi State | Bharatiya Janata Party

• (0)
  • (39)
Published: 12/10/17 1:23 PM by Delhi BJP

MORE & MORE PEOPLE SHOULD DONATE THEIR EYES TO LIGHT UP THE LIVES OF VISUALLY IMPAIRED – MANOJ TIWARI

New Delhi, 12th Oct.  Delhi BJP President & MP Shri Manoj Tiwari has said that more & more people should voluntarily donate their eyes. He said that by donating your eyes you can help a person to see the world who cannot see. Today lakhs of people are pledging to donate their eyes after their death and with such donation lakhs of visually impaired people may be able to see the world.

Shri Tiwari expressed these views while talking to the media persons after participating in eye donation march organized by a social organizationProject Vision. This eye donation March was organized on the World Vision Day.

In this March organized by the social organization Project Vision, hundreds of people walked around the inner circle of Connaught place blind folded in order to inspire the people to donate their eyes. Union Minister Shri K.J. Alphons and Shri Manoj Tiwari encouraged the children and members of the organization taking out the march blind folded. The blind children with banners on which inspiring slogans were written led the march. Delhi BJP Poorvanchal Morcha President Shri Manish Singh, Shri Nirmal Mishra, Shri Sharad Jha, Kisan Morcha President Shri Mukesh Maan, General Secretary Shri Narender Khatri and Shri Meenu Sehrawat along with large number of BJP workers were present on this occasion.

अधिक से अधिक स्वैच्छिक नेत्रदान कर किसी के अंधेरे जीवन को दें रोशनी-मनोज तिवारी

नई दिल्ली, 12 अक्टूबर।  दिल्ली भाजपा अध्यक्ष एवं सांसद श्री मनोज तिवारी ने कहा अधिक से अधिक लोगों को स्वैच्छिक नेत्रदान करना चाहिए। उन्होंने कहा कि आपके नेत्रदान से किसी अंधेरे जीवन में दृष्टि की रोशनी आ सकती है और आपके द्वारा दी गई रोशनी से वह संसार देख सकता है।  उन्होंने कहा देश में आज लाखों लोग मरणोपरांत अपने नेत्रदान का संकल्प ले रहे हैं और उनके इस संकल्प से लाखों लोगों के निराश जीवन में दृष्टि की किरण का प्रकाश हो रहा है।

श्री तिवारी ने एक सामाजिक संस्था प्रोजेक्ट विजन द्वारा आयोजित नेत्रदान पदयात्रा में भाग लेने के बाद पत्रकारों से बातचीत करते हुए यह विचार व्यक्त किए नेत्रहीन पद यात्रा का आयोजन विश्व दृष्टि दिवस के उपलक्ष में किया गया था।

सामाजिक संस्था प्रोजेक्ट विजन द्वारा आयोजित पर यात्रा में सैकड़ों की संख्या में लोगों ने आंख पर पट्टी बांधकर कनॉट प्लेस के इनर सर्कल के चारों ओर घूमकर लोगों को नेत्रदान के लिए प्रेरित किया।  इस दौरान केन्द्रीय मंत्री श्री के जे अल्फोंस और श्री मनोज तिवारी ने आंखों पर पट्टी बांधकर पदयात्रा कर रहे बच्चों और संस्था के कार्यकर्ताओं का मनोबल बढ़ाया।  पदयात्रा के आगे प्रेरक स्लोगन लिखे हुए बैनर को लेकर नेत्रहीन बच्चों ने पदयात्रा की अगुवाई की।  इस अवसर पर दिल्ली भाजपा पूर्वांचाल मोर्चा प्रदेश अध्यक्ष श्री मनीष सिंह, श्री निर्मल मिश्रा एवं श्री शरत झा, किसान मोर्चा अध्यक्ष श्री मुकेश मान, महामंत्री श्री नरेन्द्र खत्री एवं श्री मीनू सहरावत सहित बड़ी संख्या में भाजपा के कार्यकर्ता भी उपस्थित थे।

(MAHESH VERMA)

Head of Media Department

+919013336116

(PRAVEEN SHANKAR KAPOOR)